Waar komt het vlees van Slagerij Hofman vandaan?

Voor een goed stukje vlees moet u uiteraard bij Slagerij Hofman zijn! Wij hebben ons vlees met zorg voor u geselecteerd. Milieubewust, duurzaam & verantwoord, dat zijn de kernwoorden die wij hebben gebruikt bij het selecteren van onze leveranciers.

Varkensvlees van : Het Wroetvarken

Van u slager mag u altijd iets meer verwachten! Het Wroetvarken is een uniek ras. 99% van alle varkens behoort niet tot dit ras. Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit bevordert de kwaliteit van het vlees. Het vlees is beter dooradert, fijner van structuur, malser en bevat minder vocht!

Een aantal kenmerken voor het wroetvarken:

  • Kunnen de hele dag wroeten
  • Betere leefomstandigheden
  • Varkens zijn actiever, attenter en vertonen hun natuurlijk gedrag
  • Onbeperkt ver water en NON-GMO voer
  • Smaakvoller, natuurlijk en (h)eerlijk vlees
  • Eerlijke prijs

Voor meer informatie kunt u kijken op:
www.wroetvarken.nl

Het Rundvlees van Premium Selecion

Ons rundvlees is heerlijk Hollands rundvlees, Dat zoveel als mogelijk in de lente, zomer en herfst buiten in de wij staat te grazen.
Het vlees dat wij binnen krijgen, is van de dubbeldoel koe.

Een dubbeldoelkoe heeft haar leven lang melk gegeven voor de melkveehouder en heeft dan ook geleefd om iedere dag een topprestatie te leveren, namelijk het geven van melk. De melkveehouder beschouwt de melkkoe als belangrijk onderdeel van zijn bedrijfsproces. Hij zijn zijn koeien twee keer per dag tijdens het melken en kan dan gelijk de gezondheid van de koeien controleren. De koeien grazen in de lente, zomer en herfst zoveel mogelijk buiten, zij bepalen zelf de hoeveelheid gras en water wat ze willen nuttigen. Koeien zijn echte kudde dieren en op deze wijze kunnen ze dat gedrag ook uiten. Het stimuleert zo mede hun natuurlijk gedrag. Tevens draagt dit bij aan het typische Hollandse landschapsbeeld: grazende koeien in de wei.

Verlaging CO2 footprint
De dubbele functie van de melkkoe heeft tot gevolg dat de CO2 Footprint van dit vlees lager is dan van vleesvee. Een groot deel van het opgenomen voer en water wordt immers omgezet in melk. Daarnaast is de melkkoe in Nederland geboren en getogen. En ook het verwerken van het vlees gebeurt in Nederland. Zo is de weg van melkkoe tot aan het stukje vlees op uw bord zo duurzaam mogelijk.

Onze kip komt van Wellfoort

De Wellfoort kip onderscheidt zich op veel punten van het reguliere assortiment. Door het early feeding principe is de Wellfoort kip sterk: zodra de kuikens uit het ei komen, hebben ze direct voer en water tot hun beschikking. Hierdoor is het gebruik van antibiotica overbodig. Dit zorgt voor een vitale kip en een smaakvol en gezond stukje vlees. Het voer van de Wellfoort kip wordt op de leeftijd van de kip afgestemd en is 100% natuurlijk zonder toevoeging van meel of graansoorten.

Kijk voor meer info op:
www.Wellfoort.nl